zondag 6 mei 2012

't Klepperhuus

Coevorden-Hardenberg 19 km (nog 331 te gaan)
17 oktober 2011


het Pieterpad loopt voor ons hotel langs dus de route was zo weer opgepakt. Joris had er zin in en besloot dat hij vandaag best de volle 19 kilometer naar Hardenberg kon lopen. Halverwege zou er evt. ook een overnachtingsplek zijn, maar nee, Hardenberg werd het!
Het is de eerste keer dat we een volledige etappe lopen. Het is wel een beetje aanpoten, maar zeker de moeite waard. En zo lopen we vandaag een prachtige tocht.

We verlaten Drenthe door een poort van zwerfkeien. Wel mooi hoor, maar dat zoiets gefinancierd wordt door de europeesche gemeenschap zet me wel weer aan het denken. Wat zullen al die europeanen blij zijn met zo'n stenen poort op een bijna onoog'lijk wandelpaadje in Nederland. Gelukkig zijn er een aantal Pieterpad wandelaars. Geniet er tenminste nog iemand van...

Enfin, rond vijf uur komen we aan in het Klepperhuus. Wat een ontzettend leuke stadsherberg! Het is ook een opleidingsplek voor gehandicapten en wordt gerund door enorm enthousiaste mensen. Wat hebben we genoten van de sfeer in het restaurantje! Zeker een aanrader voor iedereen die Hardenberg bezoekt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten