zondag 6 mei 2012

Naar Coevorden

Dalerveen-Coevorden  8 km (nog 350 te gaan)
16 oktober 2011


Vanwege een onverwachte planning beginnen we pas om half vijf met lopen. We hadden kaartjes voor een leuke voorstelling van het internationaal danstheater, dus daar wilden we eerst nog heen. Maar omdat het juist vandaag en morgen mooi weer zou zijn besloten we toch vandaag te beginnen. Naar Coevorden; Iets verder dan ik had gedacht. Planning blijkt wederom niet mijn sterkste punt. Misschien maakt juist dat de tocht hier en daar wel net even wat spannender.
Ik had namelijk ook geen rekening gehouden met de schemering die in oktober toch wel al rond zes uur begint.

Coevorden blijkt wel een bijzonder stadje (ja, ja, een van de weinige drentsche plaatsen met stadsrechten) De oude vesting-delen zijn tegenwoordig park. En om in de schemering door een onbekend park te lopen is best, nou ja, best een beetje eng. Iedere schaduw lijkt tot leven te komen. Zo zien we beren en wolven tussen de bomen, maar gelukkig ook fonteinen en heel behulpzame mensen. De routebeschrijving is namelijk niet meer te lezen, daar is het al te donker voor. En om deze tijd wil je niet fout lopen!
Ik had al een kamer gereserveerd om zoeken naar een slaapplaats te voorkomen. Gelukkig hadden we het hotel snel gevonden want het werd echt al donker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten