maandag 23 april 2012

Zomer 2010

Zuidlaren- Schoonloo 36 km (nog 393 te gaan)
Nee, dit hebben we dus niet in 1 dag gedaan.


Zomer 2010 dus. De week dat tante Nel meeliep.
zonsondergang by Joris

We hadden ons er allemaal erg op verheugd. Het leek Joris geweldig om ook eens met zijn tante te lopen. Voor de broodnodige afwisseling, zeg maar. Voor tante was het de manier om weer eens tijd met neeflief door te brengen. En ik kon eindelijk eens wat gewicht verdelen! Buiten de gezelligheid die mijn zus altijd meebrengt zou ik ook kunnen genieten van een iets lichtere rugzak. Er was gewoon een extra volwassene om mee te helpen met zeulen! En zo gingen we goed gemutst op weg....


Het bleek heet die week. Niet gewoon heet, nee, loeiheet. In de eerste instantie klonk het nog wel leuk: Lekker weer, geen regen, gewoon rustig aan doen, relaxed, vakantie. Nou ja, je kent het vast wel. Genieten noemen we dat.
Afzien werd het. Ongelofelijk, ongenadig afzien. Vijf kilometer per dag was al een enorme opgave. Niet zo zeer voor Joris. Nee, die trok het nog wel, geloof ik. Maar tante Nel en ik......
Nou hebben we het wandelen met rugzakken toch met de paplepel ingegoten gekregen. En tante Nel trekt nog steeds  regelmatig met bepakking over menig bergrug heen. Dus je zou zeggen dat... Nee dus. Soms keken we naar elkaars knalrode, bezwete gezicht en barstten we in lachen uit. Allebei konden we ons niet herinneren het ooit zo zwaar te hebben gevonden.

zondag 22 april 2012

Ommen-Zuidlaren 13 km (nog 429 te gaan)
6 mei 2010

Het is onze laatste tocht deze vakantie. En alles zit mee. Het is prachtig weer; de zon schijnt en het is niet te warm. Het landschap is mooi en afwisselend. Er is zoveel te zien. Kortom, gewoon genieten.
Wat ben ik mega trots op dat jochie van 8, mijn zoon! In de afgelopen 6 dagen zijn we van Pieterburen naar Zuidlaren gelopen, maar liefst 52 kilometer. Wat heerlijk dat we zulke avonturen kunnen beleven samen. En dat gewoon in Nederland!
Lachend en kletsend lopen we het laatste stukje.
In Zuidlaren trakteren we onszelf op echte zuidlaarder krentebol met een lekkere dikke laag echte boter.