zondag 6 mei 2012

Meivakantie 2011

Schoonloo-Schoonoord 12 km (nog 383 te gaan)
2 mei 2011


We beginnen vandaag bij het Loomeer in Schoonloo. Na de slopende tocht van de vorige zomer hadden we hier ons tentje voor het laatst opgezet. Een geweldige natuurcamping midden in het bos, vlakbij een heerlijk meertje waar we natuurlijk zo snel mogelijk in doken. Wat hebben we toen genoten van deze plek!
Het is nu te koud om te zwemmen, maar de herinneringen ophalen is bijna net zo leuk.

trapje over het prikkeldraad
De eerste dag is meteen best pittig. Het grootste deel van de tocht loopt door het bos. Het is een erg mooie tocht, maar nergens een eet-, drink,- of slaapgelegenheid tussendoor. Gelukkig dragen we eten en drinken op onze rug, dus de pauze is geen probleem. Maar in Nederland moet de tent toch echt op een camping, dus lopen we vandaag 12 kilometer.


Onze eerste overnachting is op een super luxe camping bij Schoonoord. Ons inieminie tentje staat tussen de riante bungalowtenten met bijbehorende caravans, maar.........aan het water. (Dat is altijd leuk, ook als het te koud is om te zwemmen.)
recreeren met zand....
Joris heeft een enorm recreatieterrein tot zijn beschikking met zelfs een lucht- springkussen. 'Kunnen we hier vaker heen?' vraagt hij meteen enthousiast. En eenmaal in ons tentje, in de slaapzak fluistert hij: 'Ik was vergeten hoe leuk dit is.'
Dat is fijn om te horen want voorafgaand aan onze tocht is er wel wat geprotesteerd. 'Ik wilde dat we er nooit aan begonnen waren!' zei hij twee dagen geleden nog. Ik moet daarbij wel zeggen dat de voorbereidingen; het inpakken, maar vooral de lekkere-dingen-boodschappen, daar al iets in veranderden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten