maandag 30 april 2012

Zuidlaren-Schoonloo 36 km
zomer 2010


Nog even een herinnering uit onze zomer wandeltocht met tante Nel.
Na weer zo'n uitermate uitputtende tocht van wel ruim vijf kilometer komen we bij een boerderij camping. Eigenlijk is er niets op de camping. Zelfs schaduw is er bijna niet. Volgens de eigenaar is er wel een zwembad even verderop. 'Ja, vlakbij,' zegt hij als we nogmaals informeren naar de afstand. Te voet is alles al snel ver namelijk. Maar nee, dit zwembad ligt bijna om de hoek. Straat uit, links, onder het bruggetje door, rechts, dan weer links en dan ben je er zo.
Al met al was dat de perfecte reden voor ons om hier te blijven voor een nacht. Het was nog vroeg in de middag. Het vooruitzicht om de rest van de dag bij het zwembad door te brengen maakte zelfs ons plekje voor de tent (in de zon) geweldig.
Snel hebben we de tent op gezet en vertrokken we met zwemspullen. Straat uit, links..... Het bruggetje liet wel even op zich wachten. Maar kom, straks liggen we in het zwembad.
Enfin, om een lang verhaal kort te maken, de weg was iets langer dan we van de eigenaar hadden begrepen. De route klopte wel, en met de auto was je er vast in 10 minuten, maar wij hebben nog meer dan een uur door die idiote hitte gelopen!
Maar eerlijk is eerlijk: ik geloof dat ik zelden zo enorm van een zwembad heb genoten!