zondag 13 mei 2012

Pieterpadgenoten

Hellendoorn-Holten 16 km (nog 273 te gaan)
30 april 2012


Joris had er zin in! 's Ochtends vroeg stond hij al te popelen om weg te gaan. Na de eerste tien kilometer was z'n zin overigens al een stuk minder.
Het was een warme dag. We waren om negen uur al vertrokken, maar het vroege tijdstip weerhield ons er niet van om al snel onze jassen en truien uit te trekken. Ineens was het wel erg heet in vergelijking met de voorgaande dagen. Heerlijk! En een erg mooie tocht over de Sallandse heuvelrug.
bepakt en bezakt
Kijk, dat is het leuke van zo'n tocht door Nederland. Lopend ontdek je eigenlijk pas hoe mooi ons land is. En vooral ook, hoe afwisselend!


We komen verschillende Pieterpadwandelaars tegen. Sommigen lopen de route heel snel, anderen een etappe per keer. Sommigen lopen 'm alleen, anderen met een groep. Maar altijd zijn ze herkenbaar aan het Pieterpadboekje in hun hand. Zonder dat boekje met uitgebreide routebeschrijving is het pad eigenlijk niet te lopen. Op een regenachtige dag is dat wel eens lastig, want aan een verregend boekje heeft niemand iets. Enfin, niet iets om ons vandaag zorgen over te maken.

De lange pauze
Joris praat graag met mensen. Bij gebrek aan mensen praat hij ook wel tegen zichzelf. Meestal praat hij tegen mij. Zeker tijdens onze tochten. Soms tot mijn oren ervan tuuteren. Ook hij is dan blij met de andere wandelaars. Hij vind het heerlijk om ervaringen uit te wisselen. Meestal is het een korte ontmoeting.Vandaag niet. We komen een leuk, iets ouder echtpaar tegen dat geen bezwaar lijkt te hebben tegen wat gezelschap. Al pratend met hen glijden de kilometers voorbij. Zulke ontmoetingen zijn pas de spreekwoordelijke 'kersen op de taart,' denk ik terwijl we verder lopen. Dit is echt genieten voor ons allemaal. Na een korte pauze op een prachtig plekje lopen we afzonderlijk verder. De meeste wandelaars gaan nou eenmaal sneller dan wij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten