zondag 13 mei 2012

200 km!

Holten-Laren 15 km (nog 258 te gaan)
1 mei 2012


mooie plekjes
Eigenlijk zouden we bij tante Nel logeren. Dat stond al vast toen we uit Pieterburen vertrokken. Ze woont namelijk in dit gebied aan het Pieterpad. Helaas zit ze op het passagemoment in Frankrijk. Het is tenslotte vakantie. Het werd dus camping Holterberg. Niet dat Joris daar rouwig om is, hoor; het is een camping met zwembad. Na zo'n warme dag vind hij dat niet erg. In het zwembad vind hij ook al snel het 'vriendje van de dag'. Dat heb je als rondtrekkend kind; iedere dag een ander vriendje.
Volgens de weersvoorspellingen zou het vandaag gaan regenen. De hele dag. Alleen maar regen. Omdat het, toen we heel vroeg wakker werden, nog droog was, besloten we snel op te staan en alles in te pakken. Niets is zo vervelend als in de regen in te moeten pakken, vind ik. Ons tentje is ook zo klein dat je er echt niets anders in kan doen dan slapen. Dan liever maar wat vroeger op staan.
Op de camping is nog geen menselijk geluid te horen. Overal is het nog stil. Heel zachtjes pakken we alles in. Gisteren hebben we geen boodschappen gedaan dus ontbijten doen we pas na de eerste twee kilometer.
korte pauze
De lucht ziet grauw. Het spoort ons aan nog sneller te werken. Misschien kunnen we nog een stukje lopen voordat de buien echt losbarsten. IJdele hoop, zo blijkt. Precies na de eerste drie stappen barst de bui los. In het toiletgebouw hijsen we ons in de regenkleding. Dat is best een gedoe met rugzakken op.
Welgemoed begeven we ons naar buiten, de regen in.
Als we de camping af lopen is het al weer droog. De hele dag geen spatje regen meer gehad!

In Laren vinden we een erg leuke boerderijcamping. De perfecte afsluiting voor een fijne dag. (en stiekem zijn we ondertussen de 200 km gepasseerd!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten